Маж ми не е дома

Ѕвони телефонот.
- Јави се - заповеда мажот на жената,
и ако ме бараат мене, кажи: жалам, но маж ми не е дома.
Жената одговара на повикот:
- Жалам, но маж ми е дома.
- А мори, што ти реков, да кажеш дека не сум дома!
- Не се секирај, миличок, повикот не беше за тебе.

Вицотека: 

Вицотека

 • Еден ден Буде не отишол на школо, другиот ден учителката го прашува каде бил, и зошто отсуствуал.
  Буде: Па учителке бев на погреб...

 • Ева:
  Адам дали ме сакаш?
  Адам:
  Ма јок!
  Ева:
  (плаче) Тогаш зошто сакаш да водиш љубов со мене?
  Адам:...

 • Раговараат двајца пријатели:
  - Ти другар сакаш дебели жени?
  - Не!
  - Сакаш жени што прдат?
  - Не бе!
  - А фригидни...

 • Џон Вејн влегува во салун и здогледува две убави жени седнати на една маса! Ја убива едната со хед-шот и на другата и вика:
  Што прави...