Што не е јасно?

Во болница докторот му се обраќа на пациент:
- Овие апчиња за лечење на Корона вирусот ќе мора да ги пиете до крајот на животот.
- Ама докторе, сте ми дале рецепта само за една недела…
- Е да де, што не е јасно?

Вицотека: 

Вицотека

 • Плавуша имала аквариум со риби.
  Еден ден на гости и доаѓа другарка и, исто така плавуша и ја прашува:
  - Зошто не им ја смениш...

 • Еден ден Буде не отишол на школо, другиот ден учителката го прашува каде бил, и зошто отсуствуал.
  Буде: Па учителке бев на погреб...

 • Вампир фатил златна рипка и таа му рекла да ја пушти и ќе му исполни една желба.
  Вампирот се согласил и посакал со години да пие само...

 • - Зошто женските џуџиња не користат тампони?
  - Се сопињаат од кончето.