Лебарка

Еден Македонец отишол на лекар со болки во градите. Му направил докторот рентген и рекол:
- Имате лебарка во белите дробови.
- Треба да одите во Германија на операција.
Отишол во Германија, го прегледале таму и му рекле:
- Вие сте 15-ти пациент што ни доаѓа од Македонија.
- Белите ви дробови се совршено здрави.
- Кажете им на докторите таму дека највероватно имаат лебарка во рентгенот!

Вицотека: 

Вицотека

 • Доаѓа швaлерот дома додека маж и' бил на работа.
  Нејзиниот 9 годишен син упаѓа дома ненадејно, ги здогледува и се сокрива во ормар....

 • Ја прашала Трпана својата мајка:
  - Мамо, може ли да одам со Трпе во кино?
  - А кој филм ќе го гледате?
  - Некој хорор....

 • Пријатели на телефон:
  Ало брат како си , што правиш?
  Еве бе брат и помагам на жена ми усисавам со правосмукалка.
  Како бе не...

 • Се собрале докторите од цел свет и решиле да проверат дали русокосите се навистина глупави како што ги прикажуваат во сите...