Доматите стојат у место

-Абре комши што им правиш на доматите што се толку црвени и зрели, кај мене се се уште зелени.
Комшијава се помислил малку и и рекол на комшивката:
-Комшике не знам како да ти кажам, можеби и ќе се навредиш, па дури и срам ме фаќа.
Комшиката нестрпливо му рекла:
-Де бре комши не се знаеме од вчера.
И комшијава видел, невидел и и рекол:
-Па вака комшике, кога ќе станам од спиење рано на сабајле прво што правам доаѓам во бавчава и се соблекувам гол.
И доматите од срам поцрвенуваат.
Тоа е тајната комшике.
Комшикава радосна си отишла дома и едвај чекала да се раздени.
Наредниот ден комшијава поминува покрај куќата на комшиката и ја гледа комшиката во бавча и и вика:
-Комшике, како доматите зреат, зреат?
А комшиката му рекла:
-Комши доматите стојат у место, ама да видиш краставиците колкави се.

Вицотека: 

Вицотека

 • - Зошто женските џуџиња не користат тампони?
  - Се сопињаат од кончето.

 • Во стар Египет деца имаат диктат, реченицата гласи:
  “Рамзес трети бил препотентен“
  На тоа еден ученик се јавува
  - Извинете...

 • - Мамо мамо дечкото ме побара за жена ама не знам што да правам не ме ни познава добро?
  - Омажи се ќерко, омажи се, не чекај да те...

 • Човек сумња дека жена му га вара и решија навечер да гу прати куде иде.
  Искочи жена навечер, човек сас такси по њума, кд да види, жена...