Пу застрамисе

Се враќа жената од работа и гледа на врата:
СЕ ПРОДАВА ЖЕНА ЗА 19.000 Денари.
- Шо е ова мажу зарем толку вредам? Пу застрамисе!!
- Да жено. Месо… 60 кг. и тоа жива мера по 150 ден. плус прстенот 10.000 ден тоа ти се 19.000 ден.
Другиот ден се враќа мажот од работа и оп на врата ливче:
СЕ ПРОДАВА МАЖ ЗА 17ден.
- Аман бе жено шо е ова, не ти е страм. Зарем толку вредам?
- Да мажу мој. Види…две јајца по 5ден. плус едно мало кебапче 7 ден. Колку се мажу?

Вицотека: 

Вицотека

 • Го прашала наставничката малиот Трпе:
  - Трпе, ајде кажи ни што би сакал ти да правиш во животот?
  - Би сакал цел живот да пијам...

 • Баба и дедо седат во дневна соба и гледаат телевизија кога дедото прашува:
  - Бабо ма, се сеќаваш каде ги оставив наочарите?
  - Не...

 • Синот: Тато што се тоа педери?
  Таткото: Педери се гости.
  Синот: А што е тоа к*р?
  Таткото: К*р е закачалка.
  Синот: А...

 • Една жена се жалела и му викала на мажот:
  Доста ми е веќе од се!
  Синоќа се врати вчера наутро!
  Ако и вечерва се вратиш утре...