Во денешно време

Седат две крави на една гранка и плетат ли плетат, партал се прават,
одеднаш гледат коњ како лета, и си велат:
- Ау све има во денешно време.

Вицотека

 • Децата кои седат на предно седиште можат да направат инцидент
  Инцидентите на задното седиште можат да направат деца!

 • Чае и Баци веќе немале од што да живеат, па Чае се одлучила на проституција.
  После првата ноќ се вратила дома со 102 евра.
  Баци:...

 • Седат Ивица и татко му на маса и му вели таткото на Ивица:
  - Синко, глуп си ко масава!(и тропа по неа)
  А на тоа синот станува и...

 • Мажот ја уби жената по 35 години брак, и на судење судијата го прашува:
  - Добро бе по 35 години заеднички живот ја уби?!
  - А бе...