Залепена пуканка

Влегува доктор во лудница и ги гледа пациентите како скокаат. Само еден од нив седел. Го прашува докторот тој што седи:
- Зошто сите скокаат а само ти седиш?
-Затоа што си играме пуканки,а ја се залепив за тавчето!

Вицотека: 

Вицотека

 • Зборуваат двајца полицајци еден со друг.
  - Дали имаш слушнато дека на Маркс имало луѓе.
  - Море колку си глуп, не се вика Маркс,...

 • Еднаш додека Чак Норис лежеше на стомак,
  доби ерекција и пронајде нафта.

 • Го прашуваат Трпе што сака да биде повеќе, глупав или убав.
  - Глупав, фала богу - вели Трпе.
  - Зошто? - го прашуваат.
  -...

 • Седат Трпе и Перо во кафана и преку улица од кафаната зјапаат во една огромна убава куќа.
  Т: - Ја гледаш куќана?
  П: - Да бе,...