Две крави

Разговараат две крави:
- Си слушнала ли за онаа болест кравјо лудило?
- Ма баш ми е гајле, ја сум пингвин!

Повеќе од ВицотекаОди Трпе низ улица, а Трајче на гранка. Го прашува Трпе: -Што правиш на гранка? Мајмуните одамна се слезени од гранка!... + повеќе

Ја прашува некоја девојка својата пријателка: - Гледам имаш нов дечко билдер, вистински маркантен мачо тип! Каков е... + повеќе

Телефон ѕвони во станот на Трпе, пратеник во Собранието. Се јавува неговата сопруга и слуша мил женски глас: - Добар... + повеќе

Се сретнуваат сегашниот и поранешниот сопруг на иста жена. Поранешниот сопруг цинично прашува пред присутните: - Како е... + повеќе