Фамилијарна пица

Цветко го прашува Трпе:
- Зошто раскинавте со Трпана?
- Брат ја осетив нешто ми врти муабет деца семејство ова она…
- Што ти рече?
- Ај да нарачаме фамилијарна пица!

Вицотека

 • Трпе го учел син му како треба да мочка.
  Синче тоа е многу лесно, сега ќе ти објаснам:
  1. ќе го откопчаш шлицот
  2. го вадиш...

 • Трпе ја прашува Трпана:
  - Жено, случајно ти да не ја смени лозинката на компјутерот?
  - Да, Трпе.
  - Ќе ми кажеш која е?...

 • Učiteljica prvom razredu da zadatak, ko ce se sjetiti imena stvari koje se zavrsavaju sa "tor", a koje nesto jedu.
  Mali Djokica...
 • Затвореник конечно бега од затвор по цели 15 години одлежани во него. Уште првиот ден влегува во куќа за да краде пари и оружје.
  Во...