Жена убила маж

Во полициска станица:
- Шефе, жена убила маж со 20 убоди од нож.
- Причина?
- Одел бос додека го бришела подот.
- Ја уапсивте?
- Не, чекаме да се исуши подот.

Вицотека

 • 1. Кажете ни, докторе, дали е вистина дека кога човек умира во сон не е свесен за тоа се до утрото?
  2. Колку е стар вашиот најмлад син...

 • Една девојка стоела на работ на бродот за крстарење.
  Колку убава девојка со шешир – си помислил еден од гостите.
  Таа го држела...

 • Си биле две мајмунчиња и чепкале бомба. Дошло трето мајмунче и им рекло:
  - Абе што правите, тоа е бомба, може да ви пукне!
  ...

 • Што е разлика помеѓу Ред Бул и лозова ракија 55 степени?
  Ред бул ти дава крилја, а лозата погон на сите четири.