Шо ден е денеска?

Трпе го прашува Цветко:
- Од кога не си имал секс?
- Шо ден е денеска?
- Недела.
- Од јануари…

Вицотека

 • Taa беше прекрасна...
  се додека не и истече лиценцата од Photoshop.

 • Еден ден, додека дрвосечачот сечеше гранка од едно дрво над реката, неговата секира падна во водата. Кога заплака, се појави Господ и го...

 • Малиот Столе го прашува дедото:
  - Дедо, сакаш студентка да имаш за жена?
  - Е, абе кој не би сакал.
  - Па, што не ја запишеш...

 • Го прашува синот таткото, "Тато, што е политика?"
  Политика, а?
  Еве, да речеме вака сине:

  Јас носам пари дома, значи јас...