Шминкање

Ги создал Господ мажот и жената, го погледал прво мажот и рекол:
- Еј, ти супер си испаднал!
Потоа ја погледнал жената и рекол:
- Јеби га, ти ќе мора да се шминкаш.

Вицотека

 • Кризата обиколувајќи го целиот свет, стигнала до Македонија и рекла:
  - Каде и да одиш, дома си е дома!
 • Малиот Трпе му се фали на малиот Цветко:
  - Мојот дедо беше висок како тоа топола!
  - А, мојот дедо беше повисок од столб!
  -...

 • Трпе и Цветко носат фрижидер на 10-ти кат од зградата.Тогаш Трпе му вели на
  Цветко:
  - Имам добри и лоши вести!
  Цветко:...

 • Молер ја молерисова Лудницата. Двајца лудаци стојат под неговата скала и разговарааат:
  - Еј сакаш ли да му ја тргнеме скалата да падне...