На суд поради афера

Државен службеник оди на суд поради афера.
Жена му загрижена го прашува:
- Леле мажу, а ако те осудат и да треба да лежиш?
- Јас колку можам да лежам, тие толку не можат да ме осудат!

Вицотека

 • Влав му вика на синот:
  Сине, оди до комшиите и побарај чекан.
  Синот се враќа:
  Не даваат тато!!
  Таткото вика:
  ...

 • - Што е разликата меѓу еротика и перверзија?
  - Еротика е да користиш пердув, а перверзија е да користиш кокошка.

 • Седат двајца во кафана на 11 спрат пијани тапа и едниот:
  - Ајде да скокаме од зградава кој се врати жив части...
 • Трпана му се јавува на телефон на Трпе и му се дере:
  - Каде си ти идиоте??!!!
  - Драга, ти текнува ли на онаа златарата каде ти се...