По првата брачна вечер

По првата брачна вечер :
ТОЈ: Драга, ценејќи по твоите вештини, заклучувам дека не сум ти прв...
ТАА : Најдраг мој, ценејќи по твоите, не верувам ни дека ќе ми бидеш последен!

Вицотека

  • Некој црнец во пустина ќе умрел од жед кога покрај една оаза нашол вирче вода во кое пливала една златна рипка.
    - Аман не ми ја пиј...

  • Зима...Надвор вее снег... Едно врапче се мачи на ладното, лета лета и пап доле... се смрзнува....
  • Што е среќа во несреќа?
    - Кога ќе те згази возило на брза помош.

  • Менувам жена од 120 кила за две од по 60 кила.