Бандерата на паркингот

Трпана го прашува Трпе:
- Драги, ми веруваш, нели?
- Да душо, се разбира дека ти верувам.
- Знаеш дека никогаш не би те излажала, така?
- Секако!
- Бандерата на паркингот ме удри додека паркирав!

Вицотека

 • Некој штрк нашол жаба ја голтнал и одлетал.
  По некое време жабава ја вади главата од газот и му вика:
  - Абе штрк, на колкава...

 • Си оде дома Иван со сино око и мајка му го питува:
  - Абе Иване нели ти кажах пред да почнаш да се тепаш да броош...
 • Policajac Fati:
  - 'Ajde Fato, da čujemo kako se dogodilo to silovanje?
  Fata:
  - Evo ovako, prvo me je bacio na zemlju, počeo...

 • Оди пијаница по главна улица, и застанува да моча. Полицаец го гледа и му вели:
  - Срам да ви е! Казна 50 евра!
  Пијаницата се...