Кај се видело

Малиот Трпе го прашува татко си:
- Тато! Да те прашам нешто?
- Прашај бе сине.
- Зошто секогаш мажите трчаат по жените, a не и обратно?
- А бе сине… како може такво нешто да прашаш. Па кај се видело стапицата да трча по глувчето?!

Вицотека

 • Поредил Хитлер евреи и им вика:
  - Денес ке имате игранка.
  Се избацува еден евреин:
  -А кој ќе свири ако може да знаеме?...

 • Доцна во ноќта канибал лежи во кревет, се врти, не може да заспие и си мисли:
  -Кој сум јас?
  - Зошто ме има на овој свет?
  А...

 • Пошол Хасо на гости кај Фата и Мујо. Кај нив имало и други гости, се расположиле, пивнале по некоја чашка, и на Хасо му се видела Фата многу...

 • Член 1
  Шефот е во право.
  Член 2
  Шефот секогаш е во право.
  Член 3
  Во случај подредениот да е во право,а што е...