Друг пат прашај

Трпана работела во бавча наведната.
Комшијата Цветко ја забележал и полека дошол до неа, и го бапнал отпозади.
- Аууу, Цветко комши ти си?!
- Јас сум Трпано. Да го вадам ли?!
- Е, не го вади сеа… ама друг пат прашај.

Вицотека

 • Како може мушкарац да силуе жену, кд е докажано да жена сс дигнату сукњу трчи побрзо него мушкарац сс спуштене панталоне.

 • Шанкер ја прашува келнерката:
  - Зошто касниш?
  - Ужасно беше. Си доаѓам јас на работа кога на сред улица гледам ужасна сообраќајна...

 • Државен службеник оди на суд поради афера.
  Жена му загрижена го прашува:
  - Леле мажу, а ако те осудат и да треба да лежиш?...

 • Mаж поминува ноќе низ гробници и јаде баничка.
  Одеднаш од темното се појавува рака:
  - ДАЈ!!!
  - Шшшштттттооооооо, баничката...