Копилот

- Како се вика вонбрачно дете на пилот?
- Копилот.

Вицотека

 • Што се дешава кога ќе убијат две кинески фамилии:
  - Има 3,000,000 мртви.

 • На час по македонски јазик, учителката прашува:
  - Што е храброст?
  Зоки Поки крева рака.
  - Кажи Зоки, што е храброст?...

 • Трпана се враќа дома, Трпе ја прашува:
  Каде беше до сега?
  Во салон за убавина.
  Пак беше затворено а?!

 • Како се вика крава погодена од земјотрес?
  - Милкшејк.