Кога ќе умрам

Бабата му вели на зетот:
- Зете кога ќе умрам, не сакам да ме закопувате.
- Сакам да ме кремирате и пепелта да ја истурите низ дворот.
- Мајкатааа… и кога малку ќе дувне ветер, пак да ни влезеш дома…

Вицотека: 

Вицотека

 • Доваѓа Хасо дома и ву вика на Фату:
  - Аман Фато, ајмо доле на мост, да видиш он'ј твој будала Мујо што прави.
  - Фатија некога и...

 • Трпе видно нервозен влага во кафана со пушка и се дере:
  - Кој спиел со жена ми!?
  А од страна некој му дофрлил:
  - Ма немаш...

 • Си бил младич на испит по логика и професорот му вели:
  - Ќе ти ставам 5 зошто ништо не знаеш!
  А студентот му враќа:
  -...

 • Седи некој ѓуптин со девојката вo парк и едно време и вика:
  - Ај мори ќе ми го ис*ушиш ?
  - Не бе, не сакам!
  - Ајде мори!...