Третиот ден

Наврнало снег до колена во Сараево, а Хасо на радио слуша вести:
-Се молат граѓаните да ги паркираат своите автомобили на страните од улиците со непарни броеви, за да може да се исчисти снегот барем од едната страна на улицата.
И оди Хасо да го препаркира автомобилот. Утредента, наврнало уште повеќе снег и повторно јавуваат на радио:
- Се молат граѓаните да ги паркираат своите автомобили на страните од улиците со парни броеви.
И оди Хасо пак да го препаркира автомобилот. Третиот ден, пак врнело снег и Хасо слуша вести. Баш кога спикерот требало да каже на која страна од улицата да се паркираат автомобилите, снемало струја.
- Е што да правам сега?, си мисли Хасо в ум и сам си вели:
- Море, кој го ебе, денес нека остане в гаража!

Вицотека: 

Вицотека

 • - Шо сакаш ти од Дедо Мраз охохохо.
  - Па 4 дена не сум јадело.
  - Охохохо, кој не јадел, нема
  ...
 • Која е сличноста помеѓу ролетна и жена?
  - И од двете бел ден не гледаш.
 • Учителке Перо се мава со столица.
  Па мавај го и ти него.
  Ама учителке неможам мојата е ретка!

 • Седат двајца каубојци во салон:
  Каубој 1:
  Го гледаш оној на шанк?
  Каубој 2:
  Кој бе, десет луѓе се?
  Каубој 1:...