Надвор од Македонија

Разговараат двајца другари:
- Што мислиш, има ли живот надвор од Македонија?
- Не знам! Сè уште никој не се вратил да каже.

Вицотека

 • Пријател на Пријателот:
  Мојата сопруга е ангел!
  Другиот:
  Среќа твоја мојате сеуште е жива?!?!

 • На сред операција хирургот целиот испотен му довикува на анестезиологот:
  Брзо колега ми треба уште анестезијаза операцијата, ќе...

 • Продавам куќа во периферија заради одрон на земјиштето... наскоро ќе биде во центар на градот.

 • Си бил еден рибар и си фатил златна рипка. Рипката го моли да ја пушти и му вели дека ќе му исполни три желби. А рибарот на тоа вели:...