Илинден

Полицаец запира возило:
- Господине, зошто возевте толку брзо?
- Се заседнавме со пријателите, славевме Илинден, а жена ми дома сигурно е загрижена.
- Ама господине, Илинден беше пред две недели!
- Па затоа и брзам!

Вицотека

 • Малиот Трпе го однеле на опера малку културно да го воздигнат.
  - Мамо, зошто оној мавта со стапот?
  - Сине тој е диригент....

 • Синот: Тато што се тоа педери?
  Таткото: Педери се гости.
  Синот: А што е тоа к*р?
  Таткото: К*р е закачалка.
  Синот: А...

 • Трпе:
  - Тато, ти си фудбалер, знам дека ќе ме разбереш...
  Тато:
  - Што е сине ?
  Трпе:
  - Јас денес направив...

 • Доаѓа мажот дома и ја прашува жената:
  Жено зошто си во бањарка кога ти купив толку фустани?
  Па немам сите ми се искинаа?
  ...