Црно-бела

Синот го прашува татко си:
- Тато, кое животно е најстаро?
- Зебрата, сине.
- Од каде знаеш?
- Па, сите животни се во боја, а само зебрата е црно-бела!

Вицотека

 • Одат Трпе и Цветко во војска и командирот го прашува Трпе:
  - Трпе што е татковината?
  - Не знам!
  - Ти си глуп! Цветко што е...

 • Некој тип сретнува една плавуша се запознаваат и ја кани кај него во хотел и после првата партија секс ја прашува:
  - Are you FINISH?...

 • Влегов во кујната а заборавив зошто. Додека мислев го отворив фрижидерот, каснав парче салама, потоа сиренце, потоа пак салама, потоа...

 • Обичен комарец:
  - Зззззззззз.
  Охридски комарец:
  - ЗззззззззТ.