Кое животно е најсилно?

- Кое животно е најсилно?
- Лав!
- А зошто лав?
- Затоа што е јак како коњ!

Вицотека: 

Вицотека

 • 1. За одмор од 5 дена доволен ти е само еден куфер.
  2. Немаш потреба постојано да го надгледуваш сексуалниот живот на твоите другари....

 • Влегува плавуша во банка во Њујорк и бара од службеникот позајмица. Сака да оди две недели во Европа и и требаат 5000 долари.
  ...

 • Една плавуша влегува во пекара и прашува:
  - Што имате од пецива?
  - Само момент.
  - Добро, дајте ми 2 моменти и 1 јогурт

 • Натпис на надгробен споменик
  -Тука лежи женами, а јас дома почивам во мир!!