Бугарија на шопинг

Трпе отишол во Бугарија на шопинг.
Ја паркирал колата, и на стаклото напишал „внатре нема ништо вредно”.
Кога се вратил од шопинг, што ќе види.
Колата обиена, скршени прозорци, внатре сè испретурено и нашол едно ливче на кое пишувало:
Ас сам должен да проверам!

Вицотека

 • Трпе се јавува во полиција:
  - Ало, полиција?!
  - Да, кажете.
  - Две девојки се тепаат за мене!
  - Епа што има тука лошо...

 • Воспитувачка во градинка му помага на детето да ги облече чизмите. Тоа туркало, таа влечела, но чизмите никако да легнат на ноџињата. Кога...

 • Разговараат двајца пријатели и едниот го прашува другиот:
  -Ако можеш да бираш меѓу милион евра и мир во светот, каква боја ќе има...

 • Две плавуши седат на концерт на пијано.
  - Ова да не е Шопен?
  - Не сум сигурна, чекај нека се сврти!