Скопје до Охрид

Трпана му ѕвони на Трпе:
- Трпе, да не ја имаш чепкано навигацијата на колата?
- Да, сакав да видам колку е растојанието од Скопје до Охрид.
- Е фала многу, јас сум во Охрид..,

Вицотека

 • Две плавуши кои работеле како секретарки кај различни директори си пиеле кафе и си разговарале. Едната ја запрашала другата:
  Колку те...

 • Двајца Загорци пијат гемишт и ловат риба.
  Штеф:
  Мислим, да се бум развел од своје жене, веч 2 месеца није проговорила з`мном....

 • Стојат Мујо и Хасо на даската за скокање на скокалницата над базенот и се спрема Мујо да скокне.
  Хасо му вели:
  - Кога те гледам...

 • Се собрале докторите од цел свет и решиле да проверат дали русокосите се навистина глупави како што ги прикажуваат во сите...