Бебето на комшивката

Млада жена турка количка со бебе.
Се среќава со една стара пријателка и започнуваат разговор.
Пријателката:
- Леле, колку време не сме се виделе, баш ми е мило што те гледам.
- Аууу, па и бебенце имаш!
- Леле колку е слатко, ама исто е како маж ти, и очи и уста, нос, исти Трпе само смален.
Жената замислено ѝ одговара:
- Сигурна ли си?
- Ова е бебето на комшивката што живее над нас.

Вицотека

 • Разговараат 2 комшивки:
  - А мори, што си целата модра?
  - Маж ми ме истепа.
  - Јас мислев на пат е.
  - Е и јас мислев...

 • Влегуваат во кафич, црнец, Баци и Чае, мали Џокица, Гоки, Трпе и Трпана, Фата, полицаец, чесна сестра, Чак Норис, студент, плавуша, црногорец...

 • Фатил Трпе некоја Швеѓанка, и пред да опнат секс, Швеѓанкава почнала да си ја мачка дундата со некоја крема.
  Ја гледа Трпе, го извадил...

 • По еден медицински конгрес се наоѓаат доктор и докторка сами во хотелска соба. За време на сексот докторот и шепнува на колешката:
  -...