Црногорец на плажа

Стои Црногорец на плажа во Будва и гледа како се дави еден турист.
Доаѓа друг Црногорец и го прашува:
- Што правиш бре пријателе?
- Еве го гледам оној јадниот што се дави.
- А ние овде си стоиме?
- Си стоиме.
- Па ајде да си седнеме.

Вицотека

 • Име и Презиме: Зависи од кума и татка
  Хороскопски знак: Сом подзнак Дудук
  Адреса: Лева улица право у Десни Врата
  Професија...

 • И се жали Трпана на комшивката
  Мојот Трпе е 300% импотентен.
  Како ма, па нели вчера ми рече дека е 100% импотентен ??
  Да...

 • Прослава на Нова Година во едно претпријатие. Во една канцеларија е темница и се слушаат воздишки:
  - Ох, Миле, Миле! Никогаш, не си ме...

 • Паркира некое бесно авто едн од наши Гастрбајтери и доваѓа до њега некое циганче пружа руку и му вика... „Не сам еја ништо 3 дана!“.
  А...