Како го крстивте?

Разговараат двајца Македонци во Австралија:
- Честито син, да е жив и здрав!
- Фала, и ти да си дочекаш!
- Како го крстивте?
- Мајк.
- На кого?
- На мајка ми.

Вицотека: 

Вицотека

 • Малиот Трпе го прашува татко му:
  - Тато, тато, колку чини една свадба?
  - Не знам сине, јас уште ја отплаќам.

 • Македонец на царина:
  - Носите нешто недозволено… дрога, алкохол, оружје?
  - Не знам, мене мама ме пакува…

 • Брисел има нова стратегија за граѓаните од ЕУ. Еве ја најновата рекламна кампања:
  Присвојте си Грк за само 500 евра!
  Наместо Вас...

 • Седи ученик на час и приклучен на фејсбук пишува на статус
  "сите на учење а само јас на фејсбук", кога неочекувано му стигнува коментар...