Иста љубовница

Што е врв на машката верност?
Три пати се преженува, а цело време има иста љубовница.

Вицотека

 • - Докторе што да правам, жена ми постојано мисли дека е автомобил?
  - А, колку години има?
  - Шеесет.
  - Право носи ја во...

 • Еј , старецу – викнал ѓаволот
  -Кој си ти? прашал старецот
  -Јас сум ѓаволот...
  -Добро за тебе, штом си ѓавол..
  -Се...

 • Јавља се авганистанац дома и вика:
  - Татеее, како се живи у Куманово?
  Добро сине, екстра, како у харем.
  - Како бе тато како...

 • На судење судијата го прашува обвинетиот:
  - Ви треба ли адвокат?
  Обвинетиот:
  - Не, овојпат ќе ја зборувам вистината!