Блокирана сметка

Би се шегувал јас и на моја сметка?
Да не ми беше блокирана.

Вицотека

 • Најновата пословица гласи:
  Должен си ко Грчка.

 • Во војска имаат тренинг за ставање на гас маски. И старешината вика:
  - Маските на лице! - и сите ги ставаат маските.
  - Тргнете ги...

 • Поп лета во авион и стјуардесата го прашува:
  - Попе, ќе се напиете нешто, има виски, коњак, вино?
  - На која висина летаме?...

 • Плавуша оди да купи карти за на театар.
  - Дајте ми две карти.
  - За Ромео и Јулија?
  - Не бе, за мене и другарка ми!