Жена на Трпе

Учителката ги прашува децата што би сакале да бидат кога ќе пораснат:
- Трпе ти што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?
- Јас учителке сакам да бидам успешен и на жена ми да и купам јахта, дијаманти, замок, ферари…
- Браво Трпе, убаво. А ти Цветко?
- Јас учителке сакав да бидам космонаут, ама сега сакам да бидам жена на Трпе!

Вицотека

 • Прашуе га келнер кумановца у кафану:
  - Изволте што ќе се напиете?
  - Какву ракију имате?
  - Има домашна и Антика.
  - Дај...

 • Малиот Трпе собрал храброст да и каже на учителката дека ја сака.
  - Учителке многу сум вљубен во Вас!
  - Трпе, јас не сакам деца....

 • Изгубил полицаец капа, дете ја нашло и го прашало:
  - Чичко, чичко, ваша ли е капава?
  - Ма не, јас мојата ја изгубив.

 • Šta žene viču na skretanju za Vrnjačku banju?
  • Evo Je-banja!