Сакам мудрост!

Си биле тројца рибари и ловеле риба. Едиот фатил златен крап.
Крапот му проговорува со човечки глас.
- Пушти ме во водата и ќе ти дадам еден подарок.
- Каков подарок? – прашува заинтересирано рибарот.
- Избери си сам: Голема љубов, голема мудрост или милион денари.
- Сакам мудрост! – без многу размислување вели рибарот.
- Готово! – рекол златниот крап и скокнал во езерото.
Другите двајца рибари некое време го гледале својот пријател и конечно еден од нив рекол:
- Ајде кажи нешто мудро бе?
- Требаше да ги земам парите.

Вицотека

 • Жената е како кинески вентилатор.
  Прво престанува да се врти,
  потоа престанува да дува,
  а на крај само прави галама и троши...

 • Учителката...
  - Зошто твојот состав за мајката е ист како составот на брат ти пред 3 години?
  - Ние учителке имаме иста мајка!

 • Македонец на царина:
  - Носите нешто недозволено… дрога, алкохол, оружје?
  - Не знам, мене мама ме пакува…

 • Трпе дава оглас во весник?
  Ја повикувам мојата жена Трпана да се врати,
  како би го правеле она што не го правевме,
  бидејќи...