Кравата на тато

Малиот Трпе ја прашува мајка си:
- Мамо каде е кравата на тато?
- Што збориш сине, татко ти нема крава.
- Е како нема, кога прееска и кажа на комшивката дека има подобро тело од неговата крава!

Вицотека

 • Трпано ај малце јас и ти да промениме начин на секс, вака е веќе многу досадно!
  А како би сакал ти?
  Па еве да речеме во уво!...

 • Гатачката на карти и вели на жената:
  -Вашиот маж наскоро ќе умре.
  -Тоа го знам, види дали ќе има истрага?
 • Која е разликата помеѓу сонцето и свекрвата?
  - Нема разлика, ниту едното ниту другото не можеш да го гледаш.

 • Се вози жена во автобус. До неа седи друга жена. Сака да започне муабет арно ама незнае како да и се обрати, со „ти“ или со „вие“?
  ...