Веранда

По летниот распуст наставничката ги прашувала децата како си поминале и рекла:
- Ајде прво ти Ѓорѓи!
- Прво, јас не сум Ѓорѓи туку Џорџ. Епа вака, ја ќе се качам на веранда, ќе се симнам од веранда, па ќе јадам. Пак ќе се качам на веранда и па ќе се симнам и цело време така.
Наставничката:
- Добро Џорџ, ајде сега ти Верица да ни кажеш како си помина.
Верица:
- Прво, јас не сум Верица, јас сум Веранда.

Вицотека

 • Трпе отишол во Бугарија на шопинг.
  Ја паркирал колата, и на стаклото напишал „внатре нема ништо вредно”.
  Кога се вратил од шопинг...

 • - Како на англиски ќе кажете дека во недела бабата нема да ви дојде на ручек?
  - Јес!!

 • Малиот Трпе довел дома три девојки. Уште од вратата и вика на Трпана:
  - Мамо, ај погоди која од овие три ќе ти биде снаа?
  - Оваа...

 • Разговараат Хрват и Словенец.
  - Вчера ја сонував твојата Љубљана, - му вели Хрватот – Беше страшно, куќите гореа, крв по улици,...