Јас сум геј

На семејниот ручек се развикал таткото:
- Има да се ожениш и точка! Не ме интересира тоа твоето модерно „јас сум геј“. Ќе се растрчаме по пријатели со мајка ти и ќе ти најдеме жена. Ќе формираш свое семејство. Јасно?!
Се растрчале во едно село, друго село, еден град, друг град и успеале да го оженат синот.
Поминале недела, две, три… Жената се врти по домот нервозна, ги расфрлала сите чаршави, прекривачи, перници… Маж и ја прашува:
- Што бараш сега?
- Како што барам? К*р барам.
- Охохо… Кој си го најде, за него е!

Вицотека

 • Застанува тип со кола гледа полицаец и го прашува:
  Смеам овде да паркирам?
  Не.
  А што се сите овие паркирани коли овде,...

 • Кралицата Елизабета, Обама и Иванов заедно отишле директно во пеколот.
  По некое време, Кралицата рекла:
  - Ми недостасува Англија...

 • СМС:
  - Маче, купив шампањско и колачиња, станот е наш цела ноќ, те чекам!
  Одговор:
  - Мачето го нема, јас сум нејзиниот маж...

 • Само Чак Норис може да свири гитара со зденка.