Е сега ме збуни!?

Се испокарале Трпе и Трпана и таа почнала да го брка од дома:
- Собери си ги парталите и марш надвор!
- Оди си таму каде што си по цела вечер!
Трпе пакува алишта во еден куфер, ја пали колата, а Трпана му вика од балкон:
- И полека да умираш!
- Бел ден да не видиш!
- Од малтретирање по цел ден, да се исушиш.
А Трпе искача од кола и довикува:
- Е сега ме збуни!?
- Сакаш да си одам или да се вратам?

Вицотека

 • Прослава на Нова Година во едно претпријатие. Во една канцеларија е темница и се слушаат воздишки:
  - Ох, Миле, Миле! Никогаш, не си ме...

 • Во ординацијата на познат психијатар лежи пациент и го раскажува својот проблем:
  Докторе секоја ноќ го сонувам истиот сон. Сонувам како...

 • Srce moje, šta ima za ručak?
  • Ništa, mužiću moj!
  • Pa i juče je bilo ništa?!
  • E, pa skuvala sam za...
 • Прави Фата велико спремање, чисти кућу. У једном тренутку узме лавор пун воде, и проспе га кроз прозор. Одједном се одоздо чује:
  -...