Ќе пукне или ќе падне

Невеста пред прва брачна ноќ, уплашена дека мажот ќе ја остави зошто не е невина отишла кај својата баба да се посоветува.
Бабата и кажала да стави слива долу и младоженецот кога ќе бута сливата ќе пукне или ќе падне.
Направила така невестата, ама ноќта сливата и паднала на кревет, а младоженецот ја изел.
Невестата исплашена дека нешто ќе му се случи зошто ја изел сливата трчала кај баба и да ја праша што да прави.
А баба и и одговара:
- Е, внучке што си се уплашила толку, па дедо ти на времето цела диња изеде еднаш и ништо не му беше…

Вицотека

 • Со кого бре два саати стоиш пред врата и муабетиш ???
  изнервиран сопругот ја прашува жена му.
  Со комшивката, немаше време да...

 • Навечер во парк седат дечко и девојка, така гушнати гледаат во небото. А ноќта ведра, иљадници звезди треперат, полна месечина, романтична...

 • Се караат двајца педери:
  -Марш, педеру!
  -Марш ти, педериште едно старо!
  -А, бе ај не јади гомна!
  -Ти не јади гомна!...

 • Се поти Трпе врз Трпана, а она цело време вика
  - Боди, Мујо, боди!
  - Ма, боди, Трпе бе, боди ...
  - Ма, бодам , Трпано,...