Твоите и моите

Xоливудска актерка му се обраќа на сопругот:
-Побрзај Џон, твоите и моите деца се степаа со нашите!

Вицотека: 

Вицотека

 • Седеле Дејан и Саша Матиќ у кафиќ, Саша кивнал а Дејан му рекол:
  - Дај брате и мене отвори ми лименка.

 • - Hi, Where are you from?
  - Hi, I'm from Macedonia.
  - And you?
  - I'm from Germany.
  - Не сери бе?!
  - Жими мајка...

 • Улаза Кумановац дома и се дере од врата:
  - Жено немој ништо да вечераш !!!
  - Зашто бе што е работа ?
  - Па кажа ми доктор од...

 • Шетаат дечко и девојка покрај скара, а таа мирисааа...
  - Девојката:
  - Ох, колку убаво мириса!
  - Дечкото како вистински...