Др. Јовче Трајковски

Плавуша оди во болница и прашува:
- Се извинувам, вие сте Др. Јовче Трајковски?
- Да, само без “в”
- Значи, Јоче?!

Вицотека

 • На интервју за работа:
  - Колкава плата очекувате?
  - Паа, околу 1,000 евра.
  - Ќе ви дадеме 3,000 евра плата, секретарка,...

 • Која е разликата помеѓу дете и торта?
  - Тортата се прави со пет јајца, а детето со две.

 • Што е заедничко меѓу Телевизиско Шоу и Шоу во Живо?
  -Телевизорот можеш да го изгасиш!

 • Дошла плавуша од возачки испит и ја прашува другата плавуша:
  - Не разбирам како паднав на возачки испит? Дојдов до кружниот тек, на...