Брегалница од левата страна

Се прибира Трпе дома, а Трпана нервозно:
- Се’ знам гаду еден!
- Така ли?
- Ај кажи колку притоки има Брегалница од левата страна?!

Вицотека

 • Се возат панкер и кумановец во воз. Панкерот целиот избушен со обетки, пирсеви… а косата панкерска офарбана у црвено...
  Кумановецот го...

 • - Тато, тато, абе сите на школо ми велат дека сум бил мафија.
  - Ништо сине, утре ќе појдам кај директорот и ќе ја средам работата....

 • Која жена добива најмногу ружи за 8ми март?
  - Онаа што ќе умре на 7ми март.

 • Влегува плавуша во продавница за компјутери и вели:
  - Треба ми генијален глушец шофер за микромеки прозорци.
  Продавачот стои...