Само да не ми е болен

- Ало снао, како е син ми?
- Што како е?!
Цел ден дома дреме, не работи ништо иде по кафани пие, па ќе се врати дома по мене мава…
- Убав на мајка, само да не ми е болен.

Вицотека

 • Му се јавуваат на Трпе од основното училиште на телефон:
  - Господине, син ви кажува многу лаги.
  - Епа, кажете му дека е многу...

 • Трпе живеел на село и еден ден си нашол жена.
  Ја шетал по нивите и и објаснувал. Она е шталата на комшијата, нашата нива е до онде...,...

 • Менувам жена поради еднолична исхрана,
  секоја вечер за вечера пица.

 • Како да извршите акт на насилство врз машкото?
  Сокријте му го даљинското!