Вампири на гости

Дошле вампири на гости кај Дракула. Овој ништо не сакал да ги послужи, па затоа тие почнале сами да тарашат по станот за да најдат нешто за папање. Нашле некоја добра женска скриена под креветот, а Дракула почнал да се бунтува :
-А бе не ја папјте шеќераш е, мајка ми ја чува за слатко ?

Вицотека

 • Невеста пред прва брачна ноќ, уплашена дека мажот ќе ја остави зошто не е невина отишла кај својата баба да се посоветува.
  Бабата и...

 • Што е среќа во несреќа?
  - Кога ќе те згази возило на брза помош.

 • Човек влегува во салон на Застава:
  - Добар ден, може ли да го видам најновото Југо?
  - Да повелете, еве го,
  - Еј супер Е, а...

 • Фирма од 50-тина вработени, газдата одлучил да му го препушти бизнисот на својот син. Син му дипломирал на еден од нашите приватни факултети...