Нешто негазирано

Седнуваат Трпе и Цветко во кафана:
- Што ќе се напиете?!
- За мене една кока-кола.
- За вас?
- За мене нешто негазирано.
- Што сакате?
- Ракија.

Вицотека

 • Цура: Ти си педофил?!
  Дечко: Молим?! Од куде ти тој?
  Цура: Твоја девојка ми кажа…
  Дечко: Ма она има 7...

 • На некој стар свештеник му здодеало да му се исповедаат за прељуба, па им рекол на своите верници:
  - Отсега кога ќе извршите прељуба ќе...

 • Учителке Перо се мава со столица.
  Па мавај го и ти него.
  Ама учителке неможам мојата е ретка!

 • Снаа оди кај свекрвата на гости:
  - Стави ми една ракија.
  - Ти во ред ли си?
  - Ќе ти дадам 100 денари!
  Свекрвата и...