Во другата зграда

Малиот Трпе доаѓа дома и вика по мајка му:
- Мамо, во школо сите ми викаат дека сум бил изгубен случај!
- Дете, ти живееш во другата зграда.

Вицотека

 • Оди пијаница по главна улица, и застанува да моча. Полицаец го гледа и му вели:
  - Срам да ви е! Казна 50 евра!
  Пијаницата се...

 • Дали ја имаш гледано жена ти вo очи за време на секс?
  - Еднаш, и ми дојде многу незгодноо!
  - Зашто бе?
  - Па така сексам јас...

 • Љубовта е како шах:
  секогаш ќе те заебе некој коњ додека да го освоиш кралот!

 • Плавуша оди да купи карти за на театар.
  - Дајте ми две карти.
  - За Ромео и Јулија?
  - Не бе, за мене и другарка ми!