Дење-ноќе

Докторот и вели на Трпана:
- И запамтете дека освен лекарствата, на вашиот сопруг му се потребни мир и тишина.
- Абе докторе, јас тоа дење-ноќе му го зборувам!

Вицотека

 • Си седат двајца пензионери во парк на клупа и едниот му вика на другиот:
  - Зеде леб за гулабите?
  - Не бе јас без леб ги јадам.

 • Трпе фатил златна риба и рибата му вика:
  - Ќе ти исполнам 3 желби, само молим те не ме враќај во Вардар.

 • На попис ја прашуваат Трпана:
  - Што работите, госпоѓо?
  - Јас сум комшивка.
  - Каква професија е тоа, што прави комшивката?...

 • Стојат две мали деца пред црква и гледаат како од црквата излегува штотуку венчан брачен пар…
  Едното дете му вели на другото:
  -...