5 литри вино

Богат француски производител на вино дошол во некоја кафеана во Кавадарци и ставил 5.000 евра на масата и рекол:
- Кој може на екс да испие 5 литри вино ќе ги добие парите.
- Јас! - рекол Трпе, само да ме почекате 30 минути.
Французинот се согласил.
По 30 минути се враќа Трпе и за 20 секунди испил 5 литри вино.
Французинот му ги дал парите и го прашал зошто чекал 30 минути за да ги испие 5-те литри вино:
- Пааа…бев до дома да видам дали навистина можам, за да не се посрамам пред пријателите.

Вицотека

 • Што и вели мајка и кога некоја плавуша излегува во град?
  - Ако до десет не бидеш во кревет, врати се дома.

 • Трпе видно нервозен влага во кафана со пушка и се дере:
  - Кој спиел со жена ми!?
  А од страна некој му дофрлил:
  - Ма немаш...

 • Зошто научно е потврдено дека Адам и Ева се Македонци?
  - Затоа што се голи и боси, а мислат дека се во рајот!

 • Се венчале Мујо и Фата и на првата брачна ноќ Мујо се соблекува и и вика на Фата:
  - Види Фато што имам!
  А Фата разочарана:...