Гадно било

Седи Трпе пред телевизија и пие ракија. Доаѓа малиот Трпе и го прашува:
- Тато што пиеш?
- Ракија сине.
- Може да пробам.
- Еве пивни малку.
- Ауу, па ова гадно било бе! Како го пиеш?!
- Ееее, гадно е синче, оди брзо кажи и на мајка ти како се мачам, а она мисли ќеф си терам.

Вицотека

 • Нема ни грам вистина во тоа дека информатичарите носат карирана кошула и дека размислуваат бинарно.
  Тие имаат совршена програма во...

 • Две госпоѓи во најдобри години решиле да излезат навечер сами без мажите. Вечерале се напиле и дошло време да си одат дома.
  Попат им се...

 • Зошто има штикла на компјутерот од плавуша?
  - Сакала да влезе во интернетот.

 • Како се вика гинеколог на турски?
  - Дунда сервис.