Жена ми свири на клавир

- Жена ми свири на клавир, постариот син на труба, а помладиот на кларинет.
- А ти?!
- Јас седам и све трпам ?!?

Вицотека: 

Вицотека

 • На факултет бев како Бог,
  сите знаеа дека постојам,
  а никој ме немаше видено.

 • Зошто една девојка останала бремена?
  Зошто лебот е изгорен?
  Зошто имате забоболка?
  Одговор: Не е изваден на време!

 • Мали Џокица добил задача на час да напише песничка со рима. Напишал тој и станал да прочита:
  • Видите гњурца, вода му до
  • ...
 • Двујца пијаници седат пред коперација, па еден прашуе го другиот:
  Абе брат, од што би се прво откажал, од жена или вино?
  Овај...