Чисти чорапи

Жената на Рамче му вика:
Ауу што убаво мирисаш.
- Што си ставил?
- Чисти чорапи!

Вицотека: 

Вицотека

 • Воспитувачка во градинка му помага на детето да ги облече чизмите. Тоа туркало, таа влечела, но чизмите никако да легнат на ноџињата. Кога...

 • Оди Трпе низ улица, а Трале на гранка.
  Го прашува Трпе:
  Што правиш на гранка? Мајмуните одамна се слезени од гранка...
  ...

 • На час по ликовно
  - Деца сега ќе цртате она што сакате да го правите кога ќе пораснете
  (Сите деца цртаат само малиот Перо седи и...

 • Мажот е најпаметен за време на сексот затоа што е директно споен со изворот на интелигенција.